Logotyp för Stoppa Funkofobin i form av en pratbubbla

Materialbank

På denna sida hittar du vår materialbank!  

 

Här kan du välja och vraka bland ett urval av våra framtagna material som vänder sig till dig som är ung med funktionsnedsättning, till dig som är samhällsaktör, politiker eller makthavare men också till dig som helt enkelt vill lära dig mer om hur vi tillsammans kan stoppa funkofobin.

 

På den här sidan hittar du material om hur man organiserar tillgängliga möten, hur man organiserar en demonstration, hur man startar en social mediekampanj och mycket mer!

 

Vill du bredda dina kunskaper inom tillgänglighet och funktionsrätt är detta sidan för dig!

 

Tillgängliga möten

Hur håller man egentligen ett tillgängligt möte? Vad behöver man tänka på? 

Detta material är din guide till att bli ett proffs på att hålla tillgängliga möten och riktar sig till olika typer av funktionsnedsättningar. Nedan kan du läsa mer om hur man håller ett tillgängligt möte anpassat till rörelse, intellektuell funktionsnedsättning, syn, hörsel samt allergi!

Anordna en demonstration

Här hittar du tips, checklistor, idéer och information om hur du anordnar en bra demonstration.

Anmäla till
DO

Här kan du läsa om hur du gör en anmälan till Diskrimineringsombudsmannen.

Påverka med en debattartikel

Vill du påverka andra och berätta om dina åsikter om olika frågor? Då är en debattartikel ett perfekt sätt att göra det på. Alla personer kan göra skillnad i samhället och just du kan vara med och förändra. I den här texten kommer du få tips på hur du skriver en debattartikel.

Påverka med ett pressmeddelande

Ett pressmeddelande är en text där du berättar en nyhet kort och enkelt. Det kan till exempel vara att en organisation du är med i vill berätta om något ni har gjort. Det är ett bra sätt för att nå ut med information till andra personer och att göra era röster hörda.

påverka din kommun med ett medborgarförslag

Vill du göra skillnad och förändra i din kommun? Då har du kommit helt rätt för att få reda på hur du gör!

Starta din
egen
ideell förening

Vill du starta en förening? I den här texten kan du läsa om hur du startar en ideell förening. 

Skappa en kampanj på sociala medier

Att skapa en kampanj på sociala medier är ett jättebra sätt att nå ut till andra och påverka. Genom en kampanj kan du rikta in dig på ett specifikt ämne och skapa förändring. I den här texten kan du läsa om några tips kring att skapa en kampanj på sociala medier.

Var du vänder dig vid diskriminering

Har du funderingar på om du har blivit diskriminerad? Diskriminering ska ingen utsättas för. Därför är det bra att du läser den här texten. När du har läst den kommer du veta mer om vad diskriminering är och vad du gör om du har utsatts för det.